Angisa Tori boek

Met Angisa Tori, de geheimtaal van Suriname's hoofddoeken brengt Christine van Russel-Henar hulde aan de Afro-Surinaamse vrouw en haar creativiteit. Deze rijk geïllustreerde publicatie voert de lezer mee naar een veelal onbekende maar zeer dynamische wereld waar via de enige authentiek Surinaamse klederdracht - de angisa - een schat aan verhalen, overleveringen en levenswijsheid wordt verteld.

De voorkant van   Angisa ToriIn de creoolse cultuur geldt dit hoofddeksel als het belangrijkste kledingstuk voor vrouwen. Via de vele verschillende bindwijzen kan de draagster laten weten of ze op ruzie uit is, een geheime minnaar wil uitnodigen, of anderszins een boodschap overbrengt. Daarnaast neemt de angisa een uitzonderlijke positie in omdat ze historische gebeurtenissen markeert.

Dit culturele erfgoed, nu opgetekend in het begin van de eenentwintigste eeuw, is een schatkamer voor huidige en toekomstige generaties. Angisa Tori is een prachtig naslagwerk om in te bladeren en biedt de mogelijkheid om de culturele dynamiek in de tijd te volgen.

De binnenkant    van Angisa Tori

 

De verkoopadressen in Suriname zijn:

  • Het Koto Museum
  • Vaco Boekhandel
  • Ready Tex
Te bestellen bij de auteur Christine van Russel-Henar.

De verkoopadressen in Nederland zijn:

  • Facebook page: Sranan Angisa
  • De museumwinkel van het Tropen Instituut

 

Contact ons voor meer informatie