Met Angisa Tori, de geheimtaal van Suriname's hoofddoeken brengt Christine van Russel-Henar hulde aan de Afro-Surinaamse vrouw en haar creativiteit. Deze rijk geïllustreerde publicatie voert de lezer mee naar een veelal onbekende maar zeer dynamische wereld waar via de enige authentiek Surinaamse klederdracht - de angisa - een schat aan verhalen, overleveringen en levenswijsheid wordt verteld.

In de creoolse cultuur geldt dit hoofddeksel als het belangrijkste kledingstuk voor vrouwen. Via de vele verschillende bindwijzen kan de draagster laten weten of ze op ruzie uit is, een geheime minnaar wil uitnodigen, of anderszins een boodschap overbrengt. Daarnaast neemt de angisa een uitzonderlijke positie in omdat ze historische gebeurtenissen markeert.

Dit culturele erfgoed, nu opgetekend in het begin van de eenentwintigste eeuw, is een schatkamer voor huidige en toekomstige generaties. Angisa Tori is een prachtig naslagwerk om in te bladeren en biedt de mogelijkheid om de culturele dynamiek in de tijd te volgen.

De verkoopadressen in Suriname zijn:

De verkoopadressen in Nederland zijn:

  • Facebook page: Sanisa
  • Tailors and Wearers
  • De museumwinkel van het Tropen Instituut
  • Voor de bestellingen in Nederland kunt u ook contact opnemen via het nummer +31 6 22985452